CategoriesFotografiiGeneralVacante

FOTO | Ce să faceți în ultima duminică din octombrie? Vizitați Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun a Sucevei – la doar puțin peste o oră distanță de Pașcani, cu mașina

Zi de toamna cu soare si caldura…si chef de plimbare! Nu stii unde? La un muzeu in aer liber, cu traditii romanesti autentice si aer curat. Loc si pentru o distractie cu frunze aurii, coapte de timp si razele soarelui! Si nu chiar departe de Pascani – la circa 75 km distanta. Astazi, virtual, va duc in Muzeul Satului Bucovinean din Suceava.

Imaginea de ansamblu a Muzeului Satului Bucovinean reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura vernaculară a gospodăriilor și a construcțiilor comunitare, a instalațiilor tehnnice care ilustrează ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina.  Alături de gospodăriile formate din case și anexe, amplasate de-a lungul ulițelor, în vatra satului, ca centru polarizator al vieții comunității, se regăsesc biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni.

Pe valea pârâului care străbate muzeul sunt amplasate instalațiile tehnice hidraulice: moara Mănăstirea Humorului, piua de sumane, daracul pentru prelucrarea lânii. Meseriile și meșteșugurile sunt reprezentate în ateliere dotate cu inventarul specific fiecărui meșteșug, aici putându-se demonstra și învăța tehnicile de lucru tradiționale, fiind folosite ca ateliere-școală pentru copii sau turiști” este doar o parte din prezentarea oficiala de pe site-ul Muzeului Satului Bucovinean!

Are si pagina de Facebook, unde puteti vede ce se mai intampla pe acolo!

Sursa foto Facebook/Muzeul Satului Bucovinean

Asadar, astazi puteti face un circuit turistic in zona Sucevei si sa va bucurati de ultimele zile frumoase de toamna!

Muzeul are de poveste si pe timp de vara! Si este aproape si de Cetatea de Scaun a Sucevei, o cetate medievala aflata la marginea de est a orasului.

Galerie foto (personală) pe timp de vară:

 

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

 

 

 

Program de vizitare

MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN

Tel. +40-0330-401917

31 octombrie 2021

  • Marți – duminică 9-17; ultima intrare 16.30
  • Luni: închis.

1 noiembrie 2021 – 27 februarie 2022

  • Miercuri – duminică 9 – 16; ultima intrare 15.30
  • Luni, Marți: închis.

Intrarea se face cu respectarea condiilor sanitare actuale!

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *