CategoriesCeva nou in orasGandul cel bunGeneralLifestyle

Palatul de la Ruginoasa și Muzeul Cucuteni, pot fi vizitate virtual

Daca nu aveti timp sa ajungeti la Palatul Al. I. Cuza din Ruginoasa, dar vreti sa vedeti resedinta de vara a domnitorului, trebuie sa stiti ca puteti vizita incaperile din confortul casei dumneavoastra. De Ziua Nationala a Romaniei, cativa tineri talentati si cu dragoste de satul romanesc, au lansat o platforma unde pot fi vizitate virtual mai multe muzee. In online, se afla si palatul de la Ruginoasa si muzeul de la Cucuteni. Sunt singurele din judetul Iasi.

Tot ce trebuie sa faca persoana care vrea sa viziteze obiectivele turistice este sa intre pe site-ul muzeedelasat.ro si sa acceseze turul virtual. Apoi, se poate plimba in fiecare incapere, poate vedea exponatele si chiar le poate analiza in detaliu.

Cei care sunt pasionati de istoria timpurilor pot vizita, virtual si rezervația Arheologică Cucuteni care se află la 10 km de orașul Târgu Frumos. Punctul principal al acestui areal este un mormânt tumular princiar geto-dacic din sec IV î. Hr, protejat în cadrul Muzeului de Sit arheologic de la Cucuteni.

În viitor, este vizată extinderea proiectului „Muzeul – de pe uliță pe ecran” la nivelul întregii țării. În acest fel se va obține o radiografie a muzeelor din spațiul rural românesc, anunta organizatorii.

În proiect sunt incluse, în total, 28 de muzee din zona Moldovei.

Aici puteti vedea toate detaliile despre proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *